Ganashake – Ganashake

Ganashake - GanashakeWaar is de tijd gebleven dat het muzikale leven overzichtelijk was en dat bluesbands nog bandnamen hadden als de Pietje Puk Bluesband? Nou gok ik dat het hoogst bereikbare in je carrière dan nog het bluescafeclubcircuit is – al is dit geen negatief waardeoordeel -. Als je echter meer wilt dan moet er een andere bandnaam komen. ZZ Top of DeWolff, om maar eens wat namen te noemen. Ganashake is een poging vanuit België om met opgefokte bluesmuziek – laat de drums maar knallen, laat de gitaar maar ronken en laat de zanger maar los gaan – een statement te maken. Voor het debuut van dit trio uit Vlaams-Brabant is Jean-Marie Aerts (o.a. TC Matic) aangetrokken als producer en hij weet het album een lekkere livesound mee te geven. Elf liedjes worden er voorgeschoteld, waaronder de cover “Gimme Back My Wig” van Hound Dog Taylor. De rest is eigen werk. Ganashake staat ongetwijfeld voor een vette avond bluesmuziek, maar lijkt me te eenkennig om indruk te maken buiten de mensen die toch al iets hadden met de blues. Hun agenda is echter goed gevuld, kennelijk is hier dus nog echt een markt voor. Gelukkig maar.


mij=Sonic

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven