Holly Golightly and The Brokeoffs – No Help Coming

Holly-Golightly_No-Help-Coming.jpgHaar echte naam is Holly Golightly Smith en de bijna-echte naam van haar partner in crime is Lawyer Dave. Op haar cv staat een enorme lijst platen, gemaakt als lid van Thee Headcoatees en in allerlei andere bandjes. Voor de jongste vier albums die ze opnam gebruikt ze de naam Holly Golightly and The Brokeoffs, ook al bestaan die Brokeoffs maar uit een persoon, Lawyer Dave. Ooit woonde ze in Londen, maar nu alweer jaren in Georgia en die Amerikaanse invloed is overduidelijk. Van oude country en folk, via voorzichtige aanzetjes tot rhythm & blues en rockabilly is ze uitgekomen bij haar eigen stijl. En dat is een stijl die voorzichtig in de buurt komt van wat Johnny Dowd doet , minder rammelend, maar even oprecht primitief (“The Whole Day Long”). Negen van de twaalf liedjes op No Help Coming zijn van eigen hand, drie zijn covers: “Here Lies My Love” van ene Mr. Undertaker – een zwabberende rhythm & blues-track, het even onzeker op z’n benen staande countrynummer “The Lord Knows We’re Drinking” van Bill Anderson en “L.S.D. Made a Wreck Of Me”, in de bio stijlvol omgedoopt tot psychocountry, van Wendell Austin. Grootste kwaliteit van Holly Golightly and The Brokeoffs is ongetwijfeld dat deze drie covers naadloos passen tussen de negen songs die ze zelf schreven. Of omgekeerd. Want het hoogtepunt is de ietwat spooky, maar opvallend luchtig gezongen blues “Here Lies My Love”. Van eigen hand dus.


Mij=Transdreamer Records / Bertus

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven