King Kobra – King Kobra

King Kobra - King KobraDrummer Carmine Appice heeft in heel succesvolle bands en projecten gezeten en vindt het geen enkel probleem om jaren later nog eens een herstart te maken. Zo zagen we al nieuwe incarnaties van Vanilla Fudge, Cactus en Guitar Zeus, en is nu King Kobra aan de beurt. King Kobra was niet minder dan een sensatie bij het debuut Ready To Strike in 1985. De andere muzikanten waren relatief onbekend, maar na King Kobra niet meer. Zanger Mark Free (nu Marcie Free) ging naar Signal en Unruly Child, gitarist Mick Sweda naar Bullet Boys en bassist Johnny Rod naar W.A.S.P. Alleen gitarist David Michael-Philips kon er in Lizzy Borden geen echt succesvol vervolg aan geven. Nu is King Kobra weer terug in die oerbezetting, met uitzondering van Marcie Free, die de sterren van de hemel zingt bij het ook weer heropgerichte Unruly Child. Op dit album is voor de zang niemand minder dan Paul Shortino aangetrokken, die meer dan ooit als Joe Lynn Turner klinkt, maar er ook verantwoordelijk voor is dat dit album van uitzonderlijke klasse is. Muzikaal is er ook niets mis, met strakke, lekker heavy geproduceerde uptempo songs met perfecte hooks, maar Shortino zorgt dat het helemaal áf is. Qua bekendheid mag hij dan niet in de eredivisie verkeren, qua zang hoort hij daar zonder meer thuis. Natuurlijk is het drumwerk ook niet te versmaden. Appice is in de eerste plaats een functionele drummer, en dat is ook op dit album volop te horen. Een song als “Screamin’ For More” is voorzien van sneltreindrums die als een kudde bisons doordenderen naar het einde. Liefhebbers van het Rainbow ten tijde van Bent Out Of Shape en Straight Between The Eyes komen volop aan hun trekken, bijvoorbeeld op “You Make It Easy”. De productie mag dan een tandje heavier zijn, de sfeer en klasse komen overeen. Was het halverwege de jaren tachtig, dan zou met dit album de kassa onstuitbaar gaan rinkelen. In deze barre tijden voor gerontorockers is het te hopen dat ze het ook financieel een vervolg kunnen geven. Aan het album ligt het in elk geval niet.


mij=Frontiers / Rough Trade

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven