Knupperpouf – A Tale of Four Cities

Knupperpouf - A Tale of Four CitiesAls een drummer in het oefenhok tegen de rest van de band schuchter stamelt ‘ook wel een idee te hebben voor een nieuw nummer’ is hoongelach vaak het, terechte, einde van de creatieve aspiraties van de goedwillende trommelaar. Toch zijn er uitzonderingen die deze regel bevestigen. En hoe! Nicolette Lie is als drumster bekend van een hele rij bands (Marshmellows, Julia P. Hersheimer, Bukowski, Action Park en vele andere), maar timmert nu aan de weg als multi-instrumentalist en componiste in Knupperpouf. Zeer recent kwam de tweede EP A Tale of Four Cities uit van dit fris klinkende project. Met de glasheldere, ontspannen zang van Marloes Vermeulen (a.k.a. Julia P) en op “Stockholm” Jeroen Pelgrom als kers op de taart weet Lie in de vijf rijkelijk geïnstrumenteerde indiepopliedjes absoluut indruk te maken. Van het lekker hoekige “Dit is Mijn Stad”, via een knipoog naar The Smiths in “Ferrara”, tot de lieflijke melancholie van “Den Haag is weg” is het enige wat deze luisteraar denkt ‘er hadden nog wel tien steden bij gemogen’.


Mij=Eigen beheer

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven