Lior – 3-2-1

Lior - 3-2-1Wereldberoemd in heel Australië, maar in Nederland moet je met Tivoli De Helling doen. Niet dat De Helling zo vervelend is, ik kom er graag en vaak, maar het is niet het Sydney Opera House en daar stond Lior Attar, kortweg Lior, vorig jaar. Lior, geboren in Israël uit een Irakese vader en een Poolse moeder, maar op zijn tiende al naar Australië verhuisd, bracht aldaar reeds drie albums uit, die het erg goed deden. Dat is ook niet zo verwonderlijk. Lior maakt bijzonder fijn in het oor liggende pop, met een typische Australische inslag, maar je hoort dat Lior geen Australische roots heeft. Iets Oosters zit er wel in. Maar ook een band als Crowded House is niet ver weg. Lior verzamelde de beste nummers, naar eigen keuze, op een album, dat speciaal voor Europa is uitgebracht. Want nu Australië aan zijn voeten ligt, moet de wereld veroverd worden. En het zou me niets verbazen als dat in in Europa wel gaat lukken, want zijn muziek is, hoewel erg radiovriendelijk en met iets teveel strijkers zo af en toe, er goed genoeg voor. Maar vooral uitermate geschikt voor het komende festivalseizoen. Lekker met je blote voeten in het gras, biertje erbij. Met Lior erbij hebben we een extra zonnetje…


mij=Independent / Rough Trade

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven