Mix&Dorp – Blues + Beat

Mix&Dorp - Blues + BeatRemixes, in het algemeen begrijp ik er weinig van. Die mening had ik al in mijn pubertijd toen de 12” inches op de markt kwamen. Toch zijn er ook wel geslaagde staaltjes, zoals “A Little Less Conversation” waar Junkie XL (oftewel Tom Holkenborg) met het Elvis Presley-nummer zelfs een grote hit mee scoorde. Dat zal Mix&Dorp met zelfs het hele album Blues + Beat met gemixte nummers niet gebeuren. Niet dat Jan Mitteldorp, de man achter Mix&Dorp en bluesgitarist, geen vakman is. Hij koos alleen voor werk van Big George Jackson, Billy Jones, Harrison Kennedy en Roscoe Chenier. Inderdaad, niet de bekendste namen in muziekland. Daarnaast bewerkte hij nummers van zijn eigen band Boo Boo Davis. Het gemeenschappelijke in deze namen is de blues. Blues die op Blues + Beat voorzien is van een -inderdaad- vette beats. Nou zou ik zonder het gehoord te hebben er mijn twijfels bij hebben, maar de sfeer is er eentje die ook door bijvoorbeeld The Black Keys wordt gebruikt. Het stoom slaat ervan af: de gitaren, de bluesy mondharmonica en dat geplaatst boven een opzwepend ritme waarvan volgens mij zelfs de grootste stijve hark moet gaan dansen. De blues mag dan zeker een eeuw oud zijn, Mix&Dorp weet er op Blues + Beat iets eigentijds aan toe te voegen. Had ik het woord vet al gebruikt?


mij=Black & Tan

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven