O Bat – Festival Des Zombies

O-Bat - Festival Des ZombiesBeep, beep, beep. Alarm, alarm, alarm. Meer dan zeventig minuten op een schijf, als dat maar goed gaat. Hoeveel écht goede dubbel-elpees zijn er tenslotte? Weinig, wat mij betreft. O-Bat is het project van de Groningse muzikant Obed Brinkman. De belangrijkste wapens van hem zijn de trombone (en hoe!) en de keyboards. Verder geeft hij een reeks muzikanten de kans om ervaring op te doen, waaronder diverse zangers en zangeressen. De zeventien tracks op Festival Des Zombies liggen ondanks de vele muzikanten in elkaars verlengde en zijn een prima eenheid. Het doel van de cd is me echter niet helemaal duidelijk. Het is alsof de albums van De Kift, Can Of Be en zelfs Madness samen komen, maar lijken dan weer bedoeld voor een Nederlandstalig en dan weer voor een Engelstalig publiek. Vooral het Engels vind ik door de vernederlandste uitspraak niet altijd even mooi. Van een titel als Festival Des Zombies zou ik bovendien bang moeten worden, maar ik krijg meer knuffelneigingen van dit album. Aan de cd is nog een dvd toegevoegd met tien clips van nummers op de cd. De dvd is simpel, maar o zo effectief gehouden en ook door de lengte wat mij betreft te prefereren boven de cd.


mij=Eigen Beheer

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven