Paaspop Vooraf

We gaan weer beginnen. Het buitenseizoen van festivalland gaat komend weekend weer van start met Paaspop. Voorheen een 2-daags festival, maar voor het eerst duurt Paaspop dit jaar 3 dagen en start men al op de vrijdag met de programmering. Ook breidt Paaspop dit jaar uit met het aantal podia want dit jaar zien we opeens de Starclub, de Boogie Down en de Mashup Ville ertussen staan. Dat laatste podium zal het meeste verrassend zijn want dat biedt je een crossover van stijlen waar echt alles kan. Boogie Down richt zich op old school hardcore hiphop, waar Boef En De Gelogeerde Aap, Fresku en een collectief met onder andere Diggy Dex tot de bekendste namen horen.
Hef & önder + Fresku


mij=Door: Danny.
De Starclub is de naast de gebruikelijke Extrema-tent de tweede dancetent, waar bijvoorbeeld Ricky Rivaro en Bram van Helden acte de presence geven. Extrema biedt een vol programma met verschillende dancestijlen. Dr. Lektroluv, Joost van Bellen, Tiga en de lolbroeken van De Jeugd Van Tegenwoordig wisselen elkaar af. De laatste keer dat laatstgenoemden in de tent stonden was het festivalterrein te klein voor de uitpuilende tent, dus wees er vroeg bij.
Masters Of Rock heeft geen verdere introductie nodig. Via thrash metal (Kreator, Legion Of The Damned) naar kneiterharde rock (Triggerfinger, Peter Pan Speedrock) langs keihard raggen (Danko Jones) tot aan symfonische metal (Re-Vamp). Paaspop biedt het je allemaal.
Kreator
Op de Mainstage zien we wat verrassingen. Naast grote publiekstrekkers van Nederlandse bodem als Bløf, Guus Meeuwis, Golden Earring en Haagse fotografenlievelinge Anouk (“even zwaaien voor de foto, please”), zien we dat Moss, Go Back To The Zoo en Tim Knol het ook al geschopt hebben tot het hoofdpodium. Ons hoor je er echter niet over klagen. Grootste verrassing zijn echter de Bloody Beetroots (in hun live-gedaante onder de Deathcrew 77-vlag), die pas echt aan mashup doen en Paaspop mogen afsluiten. Bereid je voor op een Chemical Brothers-achtig spektakel.
DeWolff
Jack Daniel's Stage heeft de hipste namen uit het clubcircuit. DeWolff, Krach en The Deaf, die twee jaar eerder ook al Paaspop platspeelden, zullen je laten zweten alsof je in een donkere vuige kroeg staat. Extra verrassing is de Iron Maiden-tributeband die zijn liedjes akoestisch gaat brengen. Er gaan geruchten dat gastvocaliste Anneke van Giersbergen present is.
Ook in het Theater is muziek geprogrammeerd. De Heideroosjes werken hier hun theatershow af en het wordt skanken met de Bob Marley Tribute. Jah man. Meer muziek is ook terug te vinden in de Restolounge (tip: The Hot Stewards) en de Loco Royale heeft een waardige vervanger voor Eddy Wally kunnen vinden: zijn dochter Marina Wally.
Paaspop is dit jaar echt te groot geworden om alles te noemen, maar je kunt op de website nu je eigen timetable maken en uitprinten. Superhandig voor als je niks wilt missen. We zijn begonnen.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven