Rancho Relaxo – New Kind Of Orchide

Rancho Relaxo - New Kind Of OrchideIk geef het toe: ik had The Wall door het visueel spektakel best willen zien. Het album vind ik echter gedateerd klinken en als ik al iets van Pink Floyd uit de kast pak dan is het dus niet The Wall. De kaarten vond ik bovendien te duur en de uren die ik besteedde aan het proberen ze goedkoper binnen te hengelen, had ik beter kunnen besteden aan het schrijven van een stukje over New Kind Of Orchide van het Noorse Rancho Relaxo. Sinds ik op FabrIQ 2011 Suuns zag ben ik weer behoorlijk into shoegazer noise van bands als Jesus And Mary Chain. Als je hun sound combineert met die korte liedjes op de tweede helft van Pink Floyds Atom Heart Mother – dat ik dan dus iets vaker uit de kast pak – dan zit je al aardig in de richting van New Kind Of Orchide. Wel dien je daarbij nog even The Byrds in gedachten te nemen voor bijvoorbeeld het gebruik van de sitar en het synthesizerwerk van Eno op de Berlijnse David Bowie-trilogie om het muzikale gebied wat te verbreden. Wat blijft is een bandgeluid dat je meetrekt in een kolkende massa van vijftien liedjes die qua sfeer je af en toe hard tegen de muur gooien om je dan met de toepasselijke sterretjes verder te laten draaien. Muzikaal zoveel interessanter dan The Wall. Optredens van het Noorse kwartet kan ik echter niet vinden, zelfs niet op eigen bodem. Dit terwijl Waters met zijn totaal uitgekauwd succesnummer grote successen beleeft. Het blijft een rare wereld.


mij=Merlins Nose / Clearspot

5 reacties

 1. Als dit hetzelfde collectief is als dat achter de Rancho Relaxo Allstars zit, dan snap ik wel dat ze niet live optreden. Da’s namelijk een gelegenheidproject van wat producers die af en toe een plaat opnemen.
  Maar goed, kan dat niet zo 123 terugvinden (en Myspace loopt hier vast).

 2. Als dit hetzelfde collectief is als dat achter de Rancho Relaxo Allstars zit, dan snap ik wel dat ze niet live optreden. Da’s namelijk een gelegenheidproject van wat producers die af en toe een plaat opnemen.
  Maar goed, kan dat niet zo 123 terugvinden (en Myspace loopt hier vast).
  Nee, dat is een Amerikaans project. Dit zijn stoere Noormannen. 🙂

 3. Als dit hetzelfde collectief is als dat achter de Rancho Relaxo Allstars zit, dan snap ik wel dat ze niet live optreden. Da’s namelijk een gelegenheidproject van wat producers die af en toe een plaat opnemen.
  Maar goed, kan dat niet zo 123 terugvinden (en Myspace loopt hier vast).
  Nee, dat is een Amerikaans project. Dit zijn stoere Noormannen. 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven