Shane Shu – Let's Burn This Town

Shane Shu - Let's Burn This TownOeps! Eentje die per ongeluk is blijven liggen. En min of meer onterecht, dus toch maar even aandacht aan besteden aan de plaat van Shane Shu, Let’s Burn This Town. Shane, geboren in Nederland uit Nederlandse/Chinese ouders, maar opgegroeid in Canada. Hij was zich al vroeg van muziek bewust en zoog in zijn jonge jaren de gehele radioscene van de jaren tachtig op. ‘Every horrible poptune’, zong hij, met zijn buurman, een gediplomeerd muziekleraar. En dat hoor je. Sterker nog, dat hoor je enorm! Shane Shu is de Nederlandse Mika, maar hij knipoogt nog explicieter naar de jaren tachtig, dan laatst genoemde. Dat pakt op zijn sterkere nummers goed uit, de eerste drie nummers van de plaat bijvoorbeeld, maar gaat zich wreken als de nummers net iets minder sterk zijn. Desalniettemin is het Let’s Burn This Town een uitermate radiovriendelijk ‘niets aan de hand’ plaatje, dat je gerust op een barbecue voor 30-plussers kunt draaien, als het weer mooi is. En laat het weer nu net weer mooi gaan worden. Gebruiken we de akoestische versie van single “Push me to the ground”, met de onvermijdelijke Anneke van Giersbergen voor als het wat later wordt. Wie draait de worstjes nog eens om?


mij=Jamm

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven