The Mountain Goats – All Eternals Deck

The-Mountain-Goats_All-Eternals-Deck.jpgIn het rijtje lo-fi-helden die hun gruizige geluid van weleer vaarwel hebben gezegd en sinds een aantal albums serieus werk van de studio maken, hoort uiteraard ook John Darnielle aka The Mountain Goats. Nummer dertien in zijn catalogus van CD’s heet All Eternals Deck en wederom is het smullen. Natuurlijk, liefhebbers die hem bewonderden omdat hij zo mooi in dat rijtje klassieke lo-fi-helden past – waartoe ik mezelf ook reken – hebben al een paar albums kunnen wennen aan dit nieuwe geluid. Eigenlijk al sinds zijn overstap naar het legendarische 4AD. Vreemd is het dan ook dat we hem nu op zien duiken bij Merge, een platenlabel dat ook Superchunk, Caribou en Destroyer onderdak biedt. Maar veel effect op zijn werk lijkt de overstap niet te hebben, al vindt hij met de drie eerder genoemden ongetwijfeld meer gelijkgestemden. Degelijkheid troef, is het toverwoord hier. De voordracht is even intens, de teksten even slim en John Darnielle is nog steeds een van de weinige liedjesschrijvers die hun eerste matige nummer nog af moeten leveren. All Eternals Deck lijkt niet een central thema te hebben als zijn voorganger (of ik moet iets in Darnielle’s teksten missen). Hoogtepunten zijn opener “Damn These Vampires” (‘When the sun comes try not to hate te light’) en “High Hawk Season” (\ Spray our dreams on any surface where the paint will stick’) vanwege het het koortje.


mij=Merge / Rough Trade

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven