VA – Come Back Bird. The Abilene Teen Scene 1964-1967 / VA – Congregation For Anti-Flirts Inc. The McAllen, Texas Teen Scene 1965-1967

VA_Come-Back-Bird.jpgTwee CD’s die beiden hetzelfde voor ogen hebben: de beste, maar tegenwoordig vergeten bands uit de teen scene van midden jaren zestig laten horen. Pareltjes die alleen nog bij verzamelaars van garagerock bekend zijn, die diep in hun buidel willen tasten voor dat ene, zeldzame singletje. De ene collectie behandelt Abilene, de andere McAllen, twee steden in Texas die in die tijd furore maakten dankzij hun muzikale klimaat. Op Come Back Bird draait het vooral om The Chevelle V. Elf liedjes van deze band worden afgewisseld met een handvol tracks van mindere goden als The Livin End, The Continentals en The Coachmen. De titel is goed gekozen, want “Come Back Bird” is een knallende garagerocker die laat horen dat The Chevelle V die nieuwe Engelse sensatie, The Rolling Stones, kende. Een ander nummer van ze, “I’m Sorry Girl”, laat horen dat ze ook die andere Engelse band, de Beatles, in hun collectie hadden.
VA_Congregation-For-Anti-Flirts.jpg
Op Congregation For Anti-Flirts Inc. maken The Cavaliers de dienst uit. Hun bijdrage – acht nummers – wordt afgewisseld met nummers van The Headstones, Christopher And The Souls, The Playboys Of Edinburgh, Jeanne Hatfield en de flowerpop van Brother And Sister. In studentenstad McAllen ging het er blijkbaar net wat rustiger aan toe dan in Abilene en won pop het van de rauwe garagerock die in Abilene de boventoon voerde. Wat opvalt is dat reissue-label Cicadelic zo veel meer informatie over McAllen en haar muziekscene bijeen heeft weten te brengen dan over Abilene. Het boekje bij Congregation For Anti-Flirts Inc. wordt gecompleteerd met interviews en is vier keer zo dik.


Mij=Cicadelic / Clearspot

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven