VA – Rare Mod Volume 3

VA - Rare Mod Volume 3Mods, ik associeerde ze met het Londen van de eind jaren vijftig waar ze een jongerenstroming vormden. De muzikale link kwam er later met bands als The Kinks en The Who. Tot zover zat ik redelijk goed, maar wat ik niet wist is dat de Mods voortkwamen uit moderne jazzmusici (en hun fans) die hielden van o.a. soul en rhythm ‘n’ blues. Het is dan ook niet vreemd dat de verzamelaar van Acid Jazz Recordins Rare Mod Volume 3 de subtitel A Third Volume Of 60s’ Underground Rhythm’n’Blues, Psych & Soul draagt. Het album doet wat het belooft. Er is welgeteld een artiest die ik ken, namelijk Gary Brooker, later van Procol Harum. Ook ken ik een nummer en dat is een cover van Wilson Picketts “In The Midnight Hour” door Kenny Bernard & The Wranglers. Leuk, al blijft deze dicht bij het origineel. Leuker is een bandje als The Montanas dat in “Dr. Nero / Open The Door” laat blijken wel eens een Motown-nummer gehoord te hebben. Of neem St. Louis Union waar volgens mij weinig voor nodig is om in gedachte de dansvloer te zien swingen op “About My Girl”. Of The Noctures met “Sunflower” dat een stukje bevat waar menig luchtgitaarspeler-in-de-dop op los kan gaan. Nog even vermelden dat over alle artiesten kort iets in het bijgesloten boekje gezegd wordt, mogelijk om verder te gaan speuren naar meer moois, bijvoorbeeld op Volume 1 en 2 die ik in ieder geval gemist heb. Ik ben te laat geboren om de Mods bewust meegemaakt te hebben, maar dit maakt in ieder geval wel iets goed.


mij=Acid Jazz / Clearspot

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven