Bastian – There's No Such Place

Bastian - There's No Such PlaceIk geloof niet dat Bas Bron met zijn band Bastian ooit op North Sea Jazz gestaan heeft. Maar mochten ze daar nog een vervanger nodig hebben als Prince onverhoopt uitvalt, nou, dan mogen ze hem van mij direct bellen. Want hatsekidee, wat een verrukkelijke funkplaat heeft die man gebakken! De geilheid spat van de songs af en hoewel Bastian natuurlijk al jaren een vloot geweldige keyboards bespeelt, kun je nu voor de jaren 80’s-gitaarriffs in “Powermove” vermoedelijk ook onze gerontorockrecensent Prikkie ‘s nachts uit zijn bed komen sleuren. Mijn absolute favoriet is single “Mixed Messages”. Nooit eerder combineerde Bastian zijn lekker melodielijntjes zo compact. Het is bijna raar om na het orgastische slotstuk stilte te horen op de cd, in plaats van een daverend applaus. Om het contrast nog groter te maken: direct daarachteraan volgt dan het mooi trage “Touch And Go”, waarbij ik gevoelsmatig een link leg met Daft Punks “Voyager” (maar dat ligt vast aan mij). Het latere, nog slependere “This Love (is naked)” (met talkbox) zou dan weer een kruising kunnen zijn van Chromeo en De Staat. Minpuntje is hooguit de songtekst van “Impress You” (the hell out of you): alsof je Bas’ muzikale erectie onder z’n broek ziet zitten, een egominnend nadeeltje dat Prince ook al heeft. Ach – Bastian is er in elk geval goudeerlijk over. Laat ik het dan ook zijn: met deze leuke plaat heeft Bastian me volkomen verbluft. Wow!


mij=Excelsior / V2

6 reacties

 1. Stonehead

  Ik heb ‘m meteen maar eens opgezocht op Spotify: http://open.spotify.com/album/15YMcWpaiq2j827jKddWvq
  Laat mij maar slapen, hoor. Die riffs doen me vooral denken aan de meest elektronische jaren van ZZ Top. Ze zijn best okee, maar veel te braaf gemixt voor mij. 😉
  Te braaf gemixt? Het schijnen zowat de beste synths ter wereld te zijn, als ik Excelsiors bio nu achteraf zo doorlees 🙂
  http://www.excelsior-recordings.com/2011/03/bastian-levert-smerig-sexy-meesterwerk-af/
  Het gaat niet om de instrumenten, maar wat je ermee doet…
  Inderdaad een heerlijk album, staat non-stop te shufflen op mijn Sony walkman.
  Kusjes,
  Wendeline
  Soundcloudje via @theoploeg.
  http://soundcloud.com/excelsiorrecordings/sets/bastian-theres-no-such-place/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven