Benny Zen and The Syphilis Madmen – Run Back To The Safety of the Town

Benny-Zen-and-the-Syphilis-Madmen.jpgDe complete naam op het hoesje is nog langer dan hierboven: The Recording Artist Benny Zen and The Syphilis Madmen play Run Back To The Safety of the Town. Op de stupide naam van de begeleidingsband (en vooruit, wellicht ook op een pseudoniem als Benny Zen) valt een boel af te dingen. De namen van een aantal liedjes getuigen ook van een gevoel voor humor waar je voor in de stemming moet zijn: “Got a lot of Horseshit left”, “Become a Freethinker today”, “Maybe the Day has come to speak louder” of “An Aeroplane might knock you out”. Over het hoofdlettergebruik zal ik verder niet zeuren. En soms zijn ze ook wel grappig: “We don’t want your Disco Show around” bijvoorbeeld. Maar op de veertien liedjes die Benny Zen hier verzameld heeft, valt niets aan te merken. Integendeel: Peter Houben (ooit bekend van onder meer Mitsoobishy Jackson – wie kent ze nog?) heeft nog immer een fijn gevoel voor goede popliedjes die hij charmant rommelig en toch fijnzinnig gearrangeerd op dit tweede album onder de naam Benny Zen brengt. Pavement, zijn eerdere bandje Mitsoobishy Jackson, maar ook de oude band van producer Pascal Deweze, Metal Molly, zijn mooie referenties voor een plaat die melancholiek maakt en verlangen doet naar de hoogtijdagen van de Belgische pop, toen het leek of er elke week een plaat als deze verscheen.


mij=Kinky Star Records

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven