D.B. Rielly – Love Potions and Snake Oil

DB-Rielly_Love-Potions.jpgTussen alle digitale promo’s (een downloadlink), anonieme kartonnetjes, hoesjes-met-gaatjes en – in het gunstigste geval – digipacks, valt het debuutalbum van D.B. Rielly wel heel erg op. Een sigarendoosje van blik, een stevig en stijlvol inlegvel en natuurlijk de CD zelf. Waarop we tien nummers vinden, allemaal zelfgeschreven en voor een groot deel ook zelf ingespeeld door D.B. Rielly, de naam waar Daniel Alvaro zich achter verschuilt. Behalve de vocalen neemt hij ook verschillende soorten gitaren , accordeon, mondharmonica, banjo en mandoline en piano voor zijn rekening. Daarnaast wordt achter zijn naam regelmatig het mysterieuze programming vermeld, al hoor ik geen elektronica terug op Love Potions and Snake Oil. Wel een mix van cajun, zydeco – opener en single “One of These Days (You’re Gonna Realize)” – , country (“Loving You Again”), singer/songwriterliedjes (“One Day at a Time”) en blues (“Changed My Mind”). Voor iedereen wat, zoals de elixirs van de zwervende handelsreiziger in wonderzalfjes en wonderolie die met deze verpakking aan ons worden voorgesteld. Het aardigste van de songschrijfkwaliteiten van Daniel Alvaro / D.B. Rielly is wellicht dat hij zich nergens strak aan de grenzen van de genres houdt. Het minst aardige dat we van Love Potions and Snake Oil kunnen zeggen is dat alle liedjes wel erg netjes blijven – zo ook de stem van Alvaro – en daardoor minder beklijven dan de verpakking.


Mij=Shut Up & Play / Eigen beheer

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven