Jurojin – The Living Measure Of Time

Jurojin - The Living Measure Of TimeAls je alle metal als een boerencultuur wilt afdoen, dan zeg je dat Jurojin een 1-op-1-kopie is van Tool. Als je iets meer interesse toont in de combi van rock en metal en het akelige briljante samenspel van een zanger, een metalgitarist, een jazzbassist, een klassiek geschoolde tablaspeler en een drummend beest, dan kom je uit bij een bestuiving tussen Sevendust, Devin Townsend, A Perfect Circle en System Of A Down. The Living Measure Of Time kent slechts zeven songs met elk een haast progrockachtige aanpak. Noem het episch, uitgewerkt, post-rockachtig of hyperactief op de vierkante centimeter, dat maakt niet uit. Wat ertoe doet is dat Jurojin uit Engeland erin is geslaagd om tal van culturen, genres en stromingen bij elkaar te gooien en het geduld heeft gehad om er iets unieks van te maken. The Living Measure Of Time draait om riffs en loopjes die bij elkaar geharkt worden door kletterende drums en meeslepende zanglijnen. Live wordt Jurojin dit jaar bijgestaan door een violist van het Trans-Siberisch Orkest. Het vijftal bewijst met deze cd dat Arabische toonladders makkelijk te integreren zijn in West-Europese tradities. Zelfs Amerikanen snappen dat, getuige de lovende reacties van over de grote plas. De band begon in 2008 als experiment van vijf muzikanten met verschillende achtergronden. In alles kan ik alleen maar uitroepen dat dit experiment geslaagd is! Jurojin is bezwerend, opzwepend, technisch indrukwekkend en volkomen mysterieus. Hoe kan het dat ik de band niet eerder heb opgemerkt?


mij=Majestic Elder / Roughtrade / Bertus

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven