Norther – Circle Regenerated

Norther - Circle RegeneratedZanger Petri Lindroos vertrok definitief naar Ensiferum. Norther versterkte zich met zanger Aleksi Sihvonen van Imperanon en gitarist Daniel Freyberg. Was dat een slimme versterking of een totaal mislukte aanzet tot koerswijziging? Ik zeg: een slimme zet om eens wat nieuws te proberen. Norther is gelukkig geen pathetisch blackmetal-gezelschap meer met ongelukkige symfo-arrangementen. Deze Finse band maakt melo-deathmetal met slechts op enkele punten nog wat geflierefluit en gefiedel. Norther heeft gekozen voor een gestructureerde recht-door-zee-aanpak waarbij de gitaarsoli je welkom om de oren vliegen en waarbij de afwisseling gezocht wordt in zowel de gruizige, de cleane vocalen als in de samenzang. Bij elkaar levert dat een plaat op waar de instrumentalisten van een Within Temptation zich zo in kunnen vinden. Maar, deathmetalfans van het eerste uur zullen Norther 2.0 links laten liggen. Zie Circle Regenerated als een zoektocht naar genres. Aan de techniek en inzet mankeert niets. Aan de songstructuren ook niet. Ik kan me echter voorstellen dat oude Norther-fans de melodieuze en dus langzamere stukken slecht trekken en dat men liever een strikte deathmetal-aanpak gehanteerd ziet zonder al te veel zijwegen.


mij=Century Media / Suburban

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven