Pure Inc. – IV

Pure Inc. - IVSoms is een tijdsbeeld compleet weggevaagd. Grosso modo weet haast niemand meer wie Eleven Pictures waren, of White Lion. Het Zwitserse Pure Inc. richt zich op het oude Soundgarden. Een goed verstaander hoort inderdaad veel elementen terug uit de rock en pre-grunge. Zanger Gianni heeft veel weg van Chris Cornell. Maar meer nog van een kruising tussen Mike Tramp en John Bush. En daarmee haalt Pure Inc. gedachtes naar boven die beter aansluiten op metal- en hardrockbands dan op de grunge uit Seattle. Denk Armored Saint en denk aan de nadagen van de Amerikaanse glammetal met Poison, Skid Row en Pantera van voor Cowboys From Hell. Vermakelijke, goed uitgevoerde hardrock noemen we dat dan met aandacht voor aanstekelijke composities. Zoals Alter Bridge. Dat de band zelf maar al te graag vergeleken wil worden met Led Zeppelin, Alice In Chains en Black Label Society, zie ik niet zo. Tja, de wil daartoe wel, maar dan moet er nog heel wat gebeuren bij deze Zwitsers. Dat is niet erg. Heel wat bands zouden willen dat ze een zanger als Chris Cornell, Mike Tramp of John Bush in hun gelederen hadden.


mij=Brownsville

2 Comments

  1. Yeah! Eleven Pictures! Dit weekend nog gedraaid. Dat debuut was vet en daarna gingen ze een heel andere kant op en toen was het nog steeds te gek. Hun opening van Dynamo Open Air in weet ik het welk jaar was in mijn ogen briljant, het meest rustige nummer van de cd om half een ‘s middags… gewoon lekker op je gemak DOA openen. Subliem.
    Ik las deze review nadat ik googlede op Mike Tramp.
    willen jullie meer weten over hem en zijn muziek, klik dan op de toegevoegde website link van dit bericht!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top