Roy Santiago – The Great Pretender

Roy Santiago - The Great PretenderDe exotische achtergrond van de Nederlander met de naam Roy Santiago blijkt in Breda te liggen. Zijn echte naam is Roy Schoonman. Santiago brengt nu zijn nieuwe album uit getiteld The Great Pretender en opener “Stella” is een verhaal over een meisje dat hij vroeger begeerde. Tegenwoordig woont hij in Nijmegen getuige de Waalbrug op de foto van de hoes. Wie Santiago wel eens heeft zien optreden, weet dat de lange zanger enigszins een flamboyant voorkomen heeft, maar volgens mij alles behalve een ladykiller is. Qua stem doet hij me erg aan Jarvis Cocker (Pulp) denken, maar ook aan Ray Davies (The Kinks). Of aan John Lennon, ook al door het gebruik van de piano in “The Trick”. The Great Pretender staat vol met liedjes die allemaal wel wat te vertellen hebben en hun eigen sfeer kennen. Zo is “My Car Isn’t Running Fast” een lekker uptempo nummer, maar trapt het nergens in de val een gewoon rocknummer te worden. Daarnaast heeft een song als “The Lady Wears A Suit” alles om een ballade te worden waar het glazuur van je tanden springt, maar ook door de keuze voor Lea (Kliphuis) als tegenspeler draagt het meer tragiek uit dan klefheid. Voor de productie tekende Pascal Deweze (Broken Glass Heroes, Sukilove, Metal Molly) en is daarmee in prima handen. Santiago is zo iemand die je langzaam maar zeker met zijn liedjes omhelst en je dan niet meer loslaat. Inderdaad, goed gekozen titel The Great Pretender.


mij=Munich

7 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top