Sleepwater – z/t

Sleepwater_Sleepwater.jpgEen vleug van medelijden schiet door me heen: een in eigen beheer uitgegeven CD in een oplage van 500 exemplaren. Meer zijn er blijkbaar niet weg te zetten voor een band die alles in eigen hand houdt: geen label, geen distributie, zelf de studio huren, perserij inschakelen en dan ook nog – ‘Beste DubbelMono’ – zelf recensies zien te regelen. Als alle 500 exemplaren in een week verkocht worden, staat Sleepwater waarschijnlijk hoog in de Album Top 100. Wat ze verdiend zouden hebben. Want voorman Ad Opstals (ook de man achter het vriendelijke begeleidende briefje dat ik kreeg) heeft een goede band om zich heen verzameld. Zeuren over het nederengels zal ik niet doen, maar vooral complimenten uitdelen over de brede smaak die de band er op na houdt: van klassieke alt.country, via psychedelica tot scheurende Neil Young-nummers. En alle liedjes laten horen dat ze het in de vingers hebben. Het instrumentarium is ontzettend breed gehouden (de hippe dwarsfluit!), de koortjes zitten op de juiste plek en de grondtoon is melancholiek. Mooi, ietwat herfstig plaatje, maar ook met de huidige temperaturen te draaien (“Feel Like Summer”). Voor een tientje te bestellen op hun site, dus help Sleepwater van die 500 exemplaren af.


mij=Eigen beheer

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven