The Deer Tracks – The Archer Trilogy Pt. 1 (EP)

The Deer Tracks - The Archer Trilogy Pt. 1Er zijn dingen in het leven die gemaakt zijn om van te houden. De geur na een verfrissende regenbui tijdens een snikhete, woestijndroge zomer. Het gepiep en de aanblik van een nest jonge katjes. ‘Door u te ontvangen’ lezen op een jaarafrekening. En zo zal een ieder wel deze lijst met zijn of haar preferenties kunnen aanvullen. Ik wil een lans breken voor The Deer Tracks. De Zweedse band bestaande uit het duo Elin Lindfors en David Lehnberg is er namelijk een om van te houden. Dat vind ik heel erg enorm veel. Meer dan een ‘like’ op Facebook ooit zou kunnen duiden. Zij (Elin) is een en al feeërieke schattigheid met een licht hese heliumstem. Hij (David) is een uitbundige dandy met meer enthousiasme dan een kennel vol puppies. Samen hebben ze een zwak voor acts met leestekens zoals Mùm, Björk en Sigur Rós, wat – zoals collega Ludo terecht constateerde – op hun debuut resulteerde in een gebrek aan eigen smoelwerk. De vorig jaar verschenen EP Eggegrund – geheel idyllisch opgenomen in een vuurtoren op het gelijknamige mini-eilandje – gaf al aan dat het duo op zoek was naar dat eigen geluid. Op de nieuwe EP The Archer Trilogy Pt. 1 komt die identiteit steeds duidelijker naar voren in heerlijk dik aangezette climaxen waarin deze hertenspoortjes zelfs niet terugdeinzen voor een vettige elektro-beat. Zoals de naam aangeeft, kunnen we dit jaar nog twee EP’s verwachten om de trilogie te completeren. Dat is een fijne gedachte want deeltje één smaakt absoluut naar meer.


mij=The Control Group / Import

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top