The Matadors – Get Down From The Tree

The-Matadors_Get-Down-From-The-Tree.jpgEr bestaat de misvatting dat rock ‘n’ roll door de communistische heilstaten uitgebannen was. Maar midden jaren zestig – niet toevallig de tijd van de Praagse lente – kon er relatief veel in Tsjechoslowakije en was men wel degelijk op de hoogte van wat er muzikaal in het westen aan de hand was. In elk geval gold dat voor de zes muzikanten die zich The Matadors noemden. Munster Records heeft een groot deel van hun output verzameld op het voortreffelijke Get Down From The Tree. Hierop horen we niet alleen furieuze covers van uiteenlopende helden uit die tijd (Junior Walker, Bob Dylan, maar ook Smokey Robinson), maar ook een aantal eigen nummers dat nauwelijks onderdoet voor hun rhythm & blues-voorbeelden. Mooiste voorbeeld hiervan is ‘Sing a Song of Sixpence’ dat zomaar elke westerse hitlijst had kunnen beklimmen. Ze mochten in eigen land een paar singles en een volwaardig album maken voor het staatslabel Supraphon.Toen de Praagse lente in augustus 1968 wreed werd afgebroken, vluchtten de bandleden naar Duitsland waar ze de begeleidende band van de musical Hair (Haare) werden. Op het moment dat het in hun thuisland weer kon en mocht kwamen The Matadors opnieuw bij elkaar en traden weer op tot ze er in 2008 definitief het bijltje bij neer gooiden. Bassist en bandleider Otto Bezloja was al in 2001 overleden.


mij=Munster / Sonic

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven