Antwerp Gipsy-Ska Orkestra – I Lumia Mo Kher

Antwerp Gipsy-Ska Orkestra - I Lumia Mo KherOnlangs waren mijn betere wederhelft en ik voor een korte stedentrip doordeweeks in het Belgische Gent. Wat ons opviel dat was dat het nachtelijke uitgaansleven niet veel voorstelde. Nou kon dit komen doordat we op het verkeerde moment op de verkeerde plek waren, maar nu bedenk ik me dat dit ook kon komen door het optreden de avond voor onze aankomst van het Antwerp Gipsy-Ska Orkestra (AGSO). De zevenkoppige band doet qua naam wat het belooft, er is ska en er zijn vooral die typische Roma-klanken. I Lumia Mo Kher (vrije vertaling: De Wereld Is Mijn Huis) is het tweede album van dit gezelschap. Het debuut Tuttillegal verscheen in 2007. De band heeft de nodige gasten, zoals trompettist Marko Markovic. AGSO is een band die de traditie weet te waarderen, maar de muziek meer maakt dan typische folkmuziek. Daarvoor zijn er teveel aan stijlen die samenkomen, er is zelfs een rapper te horen (MC Sebo in “A La Trucko”). De meeste liederen worden gezongen in het Servisch Romani, maar er is bijvoorbeeld ook Vlaams in de smartlap “Te Laat”. Ik vind het wel van die muziek die je vooral live moet gaan zien, hoe goed ook deze cd die sfeer probeert te benaderen. Het gezelschap zul je de komende zomer veel tegen gaan komen, Lowlands bijvoorbeeld. En ze worden ongetwijfeld nog toegevoegd aan de line-up van Into The Great Wide Open. Feestje, gegarandeerd.


mij=Excelsior / V2

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven