Def P & Beatbusters – Hard Op Weg

Def P & Beatbusters - Hard Op WegFlauw was de hit “Bubbelbad” van Def P & Beatbusters. Maar ja, het was wel een hit! Ik heb Def P vaker als een stand-up comedian beschouwd dan als rapper. Het sterkst is P in zijn freestyles. Improvisatievermogen maakt lange Pascal sympathiek. Plus, en dat mag ook wel eens gezegd worden, Def P doet wat zijn hart hem ingeeft. Optreden met een metalband (Laberinto), met het Beukorkest of met een ska-formatie, hij vindt het even geinig. Dat zal wellicht met zijn voorliefde voor Doe Maar en Hennie Vrienten te maken te hebben dat hij opnieuw de studio met Beatbusters is ingedoken. Bovendien kan hij zich laten backuppen door een strakke begeleidingsband met relaxte zomerdeuntjes. In ska, reggae en rocksteady ziet Def P. blijkbaar genres waarin zijn raps helemaal uit de verf komen. Wat P. & Beatbusters opbreekt is de serieuze ondertoon. De band is sociaal betrokken en laat een engagement horen dat we sinds het Klein Orkest en Doe Maar niet hebben gehoord. Of dat iets met de crisis te maken heeft, weet ik niet, maar het is opvallend dat tijdens elke crisis Nederpop groeit als nooit tevoren. Misschien is dat wel waarom juist nu na bijna tien jaar een nieuw werkje van Def P. & Beatbusters op de proppen komt. Nu de verenigde vakbond uit elkaar dreigt te vallen tijdens dit rechtse kabinet met zijn bezuinigingen is de roep om verstaanbaar engagement groter dan ooit. Bevlogenheid, betrokkenheid en oprechte afkeer heeft Def P. nooit onder stoelen of banken gestoken. Dus waarom niet nu met voldoende voeding een cd opnemen vol zonnige, schijnbaar moeiteloze zomerhits. Def P. als opvolger voor FNV-vakcentrale-voorzitter Agnes Jongerius? Wat mij betreft wel. Dan kunnen we weer lachen om de inhoud en de zin van ons sociale leven.


mij=Suburban

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven