Exene Cervenka – The Excitement of Maybe

Exene-Cervenka_The-Excitement-of-Maybe.jpgHet gaat niet zo goed met Exene Cervenka. Een tournee en een aantal showcases op SXWS moet ze dit jaar al afzeggen. Ze is namelijk gediagnosticeerd met MS. Maar hoe zeer ze daar ook onder lijdt: ze blijft werken. Twee jaar na het fabuleuze Somewhere Gone heeft de voormalige zangeres van onder veel meer het legendarische X, The Original Sinners en Auntie Christ toch weer een nieuwe plaat uitgebracht. The Excitement of Maybe is de titel en de dertien liedjes (twaalf als je de CD koopt, dertien als je vinyl aanschaft) klinken allemaal weer als een klok. Hoewel haar stem de nodige braampjes heeft opgelopen – mag het, als je 55 bent, een ongeneeslijke ziekte onder de leden hebt en ook nog eens een groot deel van je leven op tour bent geweest? – zingt ze fantastisch. Maar vooral: ook op dit album blijkt ze een geweldig gevoel voor stijlvolle (en vaak ook stijlvaste) country en folk te hebben. De hele geschiedenis van de Amerikaanse roots weet ze naar zich toe te halen. Van het zwierige en poppy “Already In Love”, via lome countryrock met blazers (“Brand New Memory”), het REM-achtige “Alone in Arizona” en het door de pedal steel van Maggie Björklund gedomineerde Turning with the World”” en “Someday I’l Forget”, Exene Cervenka kan alles. Laten we hopen dat ze dat nog een tijd volhoudt.


mij=Bloodshot Records / Bertus

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven