Flogging Molly – Speed Of Darkness

Flogging Molly - Speed Of DarknessO jee. Koud had Storm mij gevraagd of ik de nieuwe Flogging Molly zou willen recenseren, of in mijn Twitter-timeline zag ik uiterst teleurgestelde reacties langskomen. Nou ja, ik kan het los van het verleden zien, want op de een of andere manier ben ik nooit aan Flogging Molly toegekomen. Het titelnummer laat in elk geval de poppunk met Ierse invloeden horen die ik verwachtte. Wat me opvalt is dat het allemaal niet te zwaar aangezet wordt. Muzikaal bijna een Ierse variant op Me First And The Gimme Gimmes, ook omdat de nummers alsmaar geen eenheid willen worden. Zoals gezegd ken ik de voorgaande studio-albums niet, maar net zoals bij de Gimmes zou ik me kunnen voorstellen dat je als liefhebber bij het zoveelste album met poppunk van deze lichtheid een ‘been there, done that’-gevoel krijgt. Of je moet per definitie vrolijk worden van deze Ierse variant op de poppunk en dat is zeker niet uit te sluiten. Ik vermaak me er in elk geval best mee. Een paar zeperds, zoals een pianoballad die nergens naar toegaat in “The Cradle of Humankind”, maar ook lekkere feestweidestampers als het titelnummer en “Don’t Shut ‘Em Down” of stevig doorstomende rockers als “Saints & Sinners” en “Oliver Boy (All Of Our Boys)”. Een kleine verrassing is er nog in het duet van Dave King en zijn eega Bridget Regan “A Prayer For Me In Silence”. Tekstueel mag het er serieus aan toegaan, muzikaal is Flogging Molly op dit album toch vooral pretpunkpop. Misschien is dat wel wat er wringt bij fans van het eerste uur.


mij=Borstal Beat / Munich

5 reacties

  1. Stonehead

    Uhm, is het probleem niet meer dat dit album een te volwassen productie heeft? Wat ik verwacht zijn gewoon nieuwe floorfillers van singles die ik in een alternatieve disco kan draaien als dj, à la “Seven Deadly Sins”. Voldoet dit album daaraan? Dat ze op een festival nog steeds cirkelpits kunnen bouwen, dat geloof ik wel…

  2. Uhm, is het probleem niet meer dat dit album een te volwassen productie heeft? Wat ik verwacht zijn gewoon nieuwe floorfillers van singles die ik in een alternatieve disco kan draaien als dj, à la “Seven Deadly Sins”. Voldoet dit album daaraan? Dat ze op een festival nog steeds cirkelpits kunnen bouwen, dat geloof ik wel…
    Ik heb niks met singles, noch met disco, alternatief of otherwise. Ik ben een albummens en zo is ‘ie beoordeeld. 🙂

  3. Uhm, is het probleem niet meer dat dit album een te volwassen productie heeft? Wat ik verwacht zijn gewoon nieuwe floorfillers van singles die ik in een alternatieve disco kan draaien als dj, à la “Seven Deadly Sins”. Voldoet dit album daaraan? Dat ze op een festival nog steeds cirkelpits kunnen bouwen, dat geloof ik wel…
    Ik heb niks met singles, noch met disco, alternatief of otherwise. Ik ben een albummens en zo is ‘ie beoordeeld. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven