Heather Nova – 300 Days At Sea

Heather Nova - 300 Days At SeaEen licht gevoel van euforie maakte zich meester van mij, toen de ik de eerste klanken van “Beautiful Ride” hoorde, het eerste nummer van de nieuwe cd van Heather Nova. Het zal toch niet, dacht ik, het zal toch niet dat we gewoon weer een ouderwetse Heather Nova cd krijgen? Want laat ik het zo zeggen, iedere artiest mag zijn eigen artistieke keuzes maken, maar de keuzes van Nova waren niet de mijne. Mijn interesse in haar muziek verflauwde dientengevolge. Maar zoals dat gaat met oude vriendinnetjes, ik was echt dol op op haar eerste platen, je blijft toch altijd benieuwd wat er van ze geworden is. Daarom hapte ik toe toen ik de 300 Days mocht recenseren. En man o man, alsof ze nooit is weg geweest is! De eerste tonen waren dus al raak en we zijn constant in gesprek gebleven. En we hadden een hoop te vertellen! Heather Nova schreef een aantal nummers en had er onmiddellijk een bandgevoel bij. Wat oude maatjes werden opgetrommeld en na bijna een jaar lag die plaat er dus. Opnemen gaat niet zo snel op Bermuda. Maar het resultaat is dus een ouderwetse Nova-plaat in een goede Oyster/Siren-stijl. Degelijke singer/songwritermuziek, met een klein rauw randje. En de goddelijke stem van Nova dus die in al die jaren niets ingeboet heeft. De perfecte combinatie dus. Heerlijke plaat!


mij=V2

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven