Ian Siegal & The Youngest Sons – The Skinny

Ian Siegal & The Youngest Sons - The SkinnyHet verhaal is te mooi om niet te vertellen. De Britse bluesgitarist/zanger Ian Siegal toog naar North Mississippi Hill Country, het land van de in 2005 overleden R.L. Burnside, en ontmoette daar zijn zoon (en bassist/gitarist) Garry. Verder kwam hij er nog tegen Cody Dickinson (drummer bij North Mississippi Allstars, zoon van producer Jim Dickinson en zelf ook producer), Robert Kimbrough (gitarist en zoon van Junior Kimbrough) en Rodd Bland (zoon van Bobby Blue Bland). Allen inderdaad de jongste zonen van, de bandnaam The Youngest Sons was geboren. Ian Siegal brengt met The Skinny zijn zesde album uit dat de sfeer uitademt van de swampblues zoals we die kennen van Tony Joe White, wiens ″Stud Spider″ onder handen wordt genomen. Verder zijn er nummers van Garry Burnside, maar vooral van Siegal zelf. Hij schreef ook het hoogtepunt ″Devil´s In The Detail″, inclusief slidegitaar, waar ik een zwak voor heb. Hoeveel positiefs er echter ook te melden valt over deze release, ik heb soms wel het gevoel alsof iemand op de rem trapt. Zo gaat er geen gitaarpartij lekker uit de bocht, hoe graag ik dit ook had gezien. Blijft echter dat The Skinny een geslaagd Amerikaans uitstapje is van de Brit, waarmee hij ongetwijfeld nieuwe zieltjes gaat winnen.


mij=Nugene / Bertus

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven