JT Nero – Mountains/Forests

JT Nero - Mountains/ForestsJT Nero is het pseudoniem van Jeremy T. Lindsay. Vorig jaar bracht de Canadees met zijn groep JT & The Clouds het album Caledonia uit. Collega DubbelMono schreef er op File Under over dat het album een verzameling prima liedjes is met invloeden van country, gospel en soul. Mij valt bij het luisteren naar Caledonia meteen de soulvolle stem met een lekker rauw randje van JT op die me soms aan de stem van Gary Louris van The Jayhawks doet denken. Nero’s stem valt ook meteen op bij het beluisteren van zijn tweede soloalbum Mountains/Forests. Net als op Caledonia zijn de country-, gospel-, soul- en ook folkinvloeden hoorbaar maar dit keer heeft JT de stekker eruit getrokken. Mountains/Forests is een overwegend akoestisch album met een prominente rol voor akoestische gitaar, dobro en banjo. De banjo wordt bespeeld door Allison Russell van Po’ Girl die samen met Nero’s vroegere muziekmaatje Michelle McGrath zorgt voor prachtige, meerstemmige zang. JT Nero nam de plaat met deze twee dames en drummer/toetsenist Mikey August in drie dagen op in een kleine, houten studio in Wisconsin. Deze bijzondere omgeving levert een cd vol relaxte, mooie liedjes op. Maar het is de melodieuze, meerstemmige samenzang die Mountains/Forest boven de middelmaat laat uitstijgen.


mij=Chicago Bird / Lucky Dice

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven