La Troba Kung-Fú – A La Panxa Del Bou

La Troba Kung-Fú - A La Panxa Del BouNoem mij gerust raar, maar in het winterseizoen en het prille voorjaar, dan draai ik eigenlijk nooit van die zomerse muziek. Pas als de temperaturen stijgen richting de dertig graden, het witbier en de gekoelde wijnen van stal gehaald wordt en de rokjes korter heb ik zin in bands als Babylon Circus, Mano Negra, Ojos de Brujo en Amparanioa. Eerder niet. Dat La Troba Kung-Fú een tijdje onaangeroerd bleef liggen is dan ook niet zo raar. Deze band rond Joan Garriga bracht hun tweede plaat A La Panxa Del Bou hier in de winter uit en probeerde in februari de zalen hier op te warmen. Ik negeerde het stoïcijns en schoof de cd ter zijde. Maar met de zomerfestivals in aantocht werd het toch tijd om de band een tweede kans te geven. Terecht blijkt, want het kwartje valt bij A La Panxa del Bou nu wél. Het is een uitermate prettig mestizo-album. Songs als “Flor de Primavera” (een ode aan de lente draaien in de zomer, ik weet het het is gek), “Subway Walk” en “Petit Rumbero” zijn heerlijk. Of het lekker lome “Take Your Time” dat opvalt door zijn reggae-achtige inslag. Veel meer dan een band als Mano Negra laat La Troba Kung-fú een af en toe bijna nonchalant niets-aan-de-hand geluid horen. Dat maakt de band dan misschien niet erg spannend en vernieuwend, op zomerfestivals is dat toch vaak de sfeer die je juist wilt.


mij=Chesapik / LC Music

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven