Moon Duo – Mazes

Moon Duo - MazesEr is goed nieuws voor de drumhaters, drums worden door de technische ontwikkelingen langzamerhand overbodig. Nou werd ik niet écht opgewonden van de eerste alternatieven, maar de nieuwerwetse drumcomputers klinken niet meer klinisch en als een drummer die niet al te opvallend aanwezig wil zijn. Ik heb overigens niets tegen de betere drummer – behalve dan de solo´s – , maar als hij buitenspel wordt gezet, dan is het prettig dat dit op een niet storende manier gebeurd. Het uit San Francisco afkomstige Moon Duo, bestaande uit Sanae Yamada en Erik Johnson (Wooden Sjips) zet in met een toetsen en overstuurde gitaren waaronder dan de zangpartijen van Johnson zijn gezet. De drumpartijen die te voorschijn getoverd worden komen uit een doosje. Na twee ep´s verscheen er vorig jaar het debuut en met Mazes is er het tweede album. Hierop zijn ze behalve de noisekant ook erg geïnspireerd door krautrock. Het lijkt me geen toeval dat dit album in Berlijn werd opgenomen. Mazes bevat acht tracks die qua lengte tussen de vier en acht minuten liggen. De onvermijdelijke megatrip op het eind van het album wordt vermeden. Toch is het lekker wegdromen, waarbij ik in mijn gedachten de bandleden hard zie werken om dit tot mij te brengen. Heb ik de term shoegaze al genoemd? Een liedje als “When You Cut” lijkt me overigens in een remix een prima dansvloervuller of het moment dat de zaal bij een optreden in extase raakt. Daar ligt waarschijnlijk het ultieme genot, maar Moon Duo´s Mazes is thuis, vooral als de volumeknop toch net wat verder opengedraaid wordt, ook erg genietbaar.


mij=Souterrain Transmissions / Konkurrent

5 reacties

  1. Het album is er overigens ook al in remixed variant: Mazes Remixed. Gekregen bij de aankoop van de vinyl versie van Mazes bij het concert. Met “When You Cut: remix van Gary War.
    Klopt, die remix cd is ook wel tof.
    Heb vandaag toevallig ook een portret van ze online gezet van een tijdje geleden: http://photoblog.tomroelofs.nl/index.php?showimage=161
    Je zou zweren dat ik het wist van dat Remixed dingetje, maar het waren gewoon mijn eigen oren. Hoera! 🙂
    Lekker wazige video bij Moon Duos nieuwste single “Fallout”: http://www.youtube.com/watch?v=PsQUcHw_Imo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven