Parson Brown – Does My Heart Look Big In This?

parson_brown-does_my_heart_look_big_in_this.jpgWat vliegt de tijd toch. Het zal zo´n vier jaar geleden zijn dat ik het Hilversumse Parson Brown zag spelen. Het was net voordat ze haar debuutalbum uitbracht. Het album kwam uit op het nieuwe platenlabel van Erik de Zwart en ik had verwacht dat het wel een succes zou worden. Het album ging echter geruisloos langs de muziekwereld heen. Ik dacht dat de band er wel mee gestopt zou zijn, maar nu is er de opvolger. Op hetzelfde label. Parson Brown is uitgebreid met een gitarist en een violist, vooral die laatste heeft een grote invloed op het nieuwe bandgeluid. Het album Does My Heart Look Big In This? kwam begin maart uit en was na drie maanden nog niet toegevoegd in de database die aan mijn muziekspeler gekoppeld zit. Ik durf dan ook wel te stellen dat dit ook niet hun doorbraak zal worden. Op basis van de muziek zelf had ik dit trouwens ook wel kunnen voorspellen. Parson Brown maakt op Does My Heart Look Big In This? geen gemakkelijke in het oor liggende muziek. Ik zou het onder de folkpop scharen, maar dan wel aan de sombere kant. De liedjes zitten goed in elkaar, maar ik vind het productioneel en qua energie wat aan de magere kant, vooral de lengte van het album (meer dan 55 minuten) wreekt zich. Bovendien mis ik een echte kraker die de opmars zou kunnen zijn naar meer. Dat is jammer, want bij het optreden destijds bewezen ze al dat het muzikanten zijn die wel degelijk wat te vertellen hebben.


mij=21st Century

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven