Ralph de Jongh & Crazy Hearts – More Than Words

Ralph de Jongh & Crazy Hearts - More Than WordsHet zal ongetwijfeld niet de eerste keer zijn dat dit gezegd wordt maar je kunt er niet omheen. Luisteren naar Ralph de Jongh & Crazy Hearts is of je The Rolling Stones in hun gloriedagen in het begin van de jaren zeventig hoort. Meteen in het titelnummer “More Than Words” is het alsof Mick Jagger himself zingt. De stem van Ralph de Jongh lijkt erg op die van Jagger en kan net zo lekker sneren. De Jonghs roots liggen als soloartiest in de blues. Hij wordt ontdekt door Neerlands enige echte bluesheld Harry Muskee en mag vervolgens mee op tournee met Cuby & The Blizzards. Daarna heeft hij nog gespeeld met Bennie Jolink van Normaal en recentelijk als support-act van Waylon. Inmiddels is De Jongh niet meer alleen en heeft hij de Crazy Hearts achter zich staan. Rootsrock zoals The Stones dat in hun beste dagen maakten hoor je terug op deze cd. Er is een grote rol voor toetsen, met name het Hammond-orgel. In “Worrywise” voegen blazers soul aan het geheel toe en in “Everybody” klinken middels een koor gospelachtige invloeden door. Al met al een prima rootsrockplaat, al kan ik de link met The Rolling Stones en vooral die met Mick Jagger niet helemaal loslaten bij het luisteren. Bij het refrein van “Tears Of Rhyme” zing ik bijna automatisch het refrein van “Honky Tonk Women” mee, de gelijkenis is wel heel groot. Het is echter flauw om steeds weer die vergelijking met The Stones te blijven maken. More Than Words is een heerlijk album waar de bevlogenheid vanaf spat. En daar hoef je bij Jagger en kornuiten heden ten dage niet echt meer op te rekenen.


mij=PIAS

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven