Shiner Twins – Four Souls, One Heart

Shiner-Twins_Four-Souls.jpgOnbevangen luisteren naar het nieuwe album van Shiner Twins is bij voorbaat onmogelijk. Elke bespreking van deze plaat zal voor een deel gaan over de plotselinge dood van bassist Dick Wagensveld. Overleden na een optreden, afgelopen april. 53 jaar nog maar. Het zou het allemaal nog een stuk pijnlijker maken als Four Souls, One Heart, het derde album van dit (uiteraard) viertal, een matige cd zou zijn. Maar gelukkig lijken er de laatste tijd geen beroerde rootsalbums meer gemaakt te worden, althans niet in Nederland. Vol trots meldt Shiner Twins dat Four Souls, One Heart op één binnen komt in de Euro-Americana Chart (da’s dus boven de nieuwe Steve Earle, boven de registratie van Levon Helm’s Ryman-concert en boven bijvoorbeeld Jeffrey Foucault). Maar – en dat maakt Shiner Twins – niet elke band heeft een duo in haar gelederen als Jack Hustinx en Richard van Bergen. Eén klein dipje kwam ik maar tegen op deze plaat, “Driftin’” (halfhartige cajun), voor de rest vooral goede tot hele goede rootstracks. Hoogtepunt is de opener, “Never Take No For An Answer”, zo’n nummer waar de omschrijving gloedvolle ballad voor is uitgevonden.


Mij=Stagger Lee Records / Suburban

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven