The Vaccines – What Did You Expect From The Vaccines

The Vaccines - What Did You Expect From The VaccinesElke generatie gun ik hun eigen Ramones, en als het even kan dan profiteer ik gewoon mee. Ik ben namelijk niet vies van een portie rock ´n´ roll. Ik stond net op het punt om een kaartje te kopen voor een optreden van het Londense The Vaccines in het Nijmeegse Doornroosje toen het concert werd gecanceld. Gelukkig staan ze op Metropolis, dat 3 juli plaatsvindt, en kan het alsnog goed komen tussen ons. De uitstel was de reden dat het debuutalbum What Did You Expect From The Vaccines? hier even is blijven liggen, maar van uitstel komt in ieder geval geen afstel. Zoveel zendingsdrang heb ik namelijk wel. Opener “Wreckin´ Bar” was de eerste single en hier valt meteen de donkere stem van Justin Young op. Daarnaast is dit het begin van een reeks catchy nummers. In de mix is wat geschaafd aan de rauwe randjes, ze zijn vakkundig wat meer achterin het geluid verstopt. Tja, je zit bij een major of niet. Het vrouwelijke geslacht, bezongen in zo´n negentig procent van de popliedjes, is ook hier een dankbaar onderwerp. Het tweede nummer “If You Wanna” heeft de eerdergenoemde Ramonessound, of misschien nog wel meer van The Strokes. Ik krijg er in ieder geval megaveel energie van. De stemming is gezet en de rest van het album ligt in de lijn van wat er tot op heden te horen was. Toch zou ik nog wel een kanttekening willen maken bij ” Under Your Thumb” dat net wat teveel in de Eleanorherhaling valt of “All In White” dat inclusief basloopje meer op rock ´n´ roll-Coldplay lijkt dan op de Ramones. Op het podium komt het vast helemaal goed. Zo niet, dan was dit misschien wel mijn laatste stukje over The Vaccines.


mij=Columbia / Sony

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven