Woody & Paul – Heroes And Zeros

Woody & Paul - Heroes And ZerosHemelvaartsdag 2011. Man, dochter en ik stappen in de auto voor een rit van ongeveer drie kwartier. We gaan op familiebezoek. Onderweg schuif ik de cd Heroes And Zeros van Woody & Paul in de cd-speler. Even denk ik een dixielandcd te gaan horen, opener “No One Dies Tonight” is een vrolijk liedje met banjo en blazers. Maar nee, daarna horen we rock in “The Joker, Baby” en bluesrock in “Ain’t It Hard”. En even later weer folk in “Poor Boy” en pop in “Travelin’ Man”. Woody Veneman en Paul van Hulten uit Eindhoven maken samen met Joshua van Iersel en Ernst-Jan van Doorn, alias The Vigilantes, met Heroes And Zeros hun vierde cd en naar eigen zeggen hun levenswerk. Dat is goed gelukt. Alle stijlen die de rootsmuziek kenmerken worden gebruikt en voorzien van een jaren ’60 garagesound, voornamelijk bepaald door stevige gitaren. ‘Hee, dit lijkt op 16 Horsepower’ zegt mijn man bij het horen van “Jack Of All Trades” waar de bezwerende sound van David Eugene Edwards en companen inderdaad te horen is, evenals in “Headless Hen”. Door dit wisselen van muzikale invloeden ligt het gevaar op de loer dat Woody & Paul een onsamenhangende cd hebben gemaakt die niet beklijft. Dat is niet het geval.Heroes And Zeros zou het door zijn mix van rootsstijlen prima doen als soundtrack voor een roadtrip door het zuiden van de Verenigde Staten maar doet het net zo goed op de Veluwe in Nederland. Na drie kwartier hebben wij onze bestemming bereikt en vraag ik mij af waarom ik niet eerder van Woody & Paul gehoord heb. Grote kans dat ze met Heroes And Zeros uit de anonimiteit gaan verdwijnen.


mij=Cool Buzz / Sonic

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven