Bambi Kino – Bambi Kino

Bambi Kino - Bambi KinoLiedjesschrijvers als Leiber-Stoller-Barrett, Berry en Spector kan maar één ding betekenen: we hebben hier te maken met covers. Bambi Kino schotelt ons er inderdaad een twaalftal voor. Achter Bambi Kino zit een aantal muzikanten die normaliter hun geld elders verdienen: Mark Rozzo (Maplewood), Doug Gillard (Guided By Voices), Ira Elliot (Nada Surf) en Erik Paparazzi (Cat Power). Het grappige aan de cd is dat gepoogd wordt om de sfeer van vijftig jaar geleden, toen de Fab Four hun opwachting maakte, weer te geven. De tracks zijn opgenomen in Hamburg volgens eigen zeggen live in de Indra Club en dat moeten we dan maar geloven. Er is namelijk geen publiek te horen. De tracks zijn mono, en zo hoort dat. Over de noodzaak van het uitbrengen van deze coverplaat daar kun je een hele boom over opzetten. Er is spelplezier, de tracks geven de bedoelde sfeer weer, maar de stem van Rozzo komt toch net wat hoog tekort om het maximale eruit te halen. Dan moet je nog covers willen hebben i.p.v. originelen. Een goede vingeroefening voor eigen nummers laat ik het daar maar op houden. Alleen die bandnaam, tja.


mij=Tapete / Sonic

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top