Brian Webb – Strange Way To Grieve

Brian Webb - Strange Way To GrieveNa het bijwonen van concerten van The Indigo Girls en Billy Pilgrim werd de muzikant in Brian Webb wakker en verhuisde hij in 2001 van Atlanta naar Boston waar op dat moment een levendige singer-songwriterscene was. Hij begon met spelen in de metrohal wat op den duur zo lucratief was dat hij er geen baantjes meer naast hoefde te hebben. In 2002 bracht hij het goed ontvangen album Broken Folk uit. Vervolgens heeft het bijna tien jaar geduurd voordat opvolger Strange Way To Grieve het licht zag. Het lijkt alsof hij deze tijd goed heeft gebruikt om over de zin van het leven na te denken. Brian Webb weet het niet zo goed. Wat moet hij met het leven, wat moet hij met zichzelf, wat moet hij met de mensen om hem heen en wat moet hij met zijn geloof in God? Hij komt er niet echt uit en snakt vooral naar verlichting en hulp van boven in prachtige nummers als “The Awful Grace Of God”, “Strange Way To Grieve” en “That’s Where I’ll Be”. Webb zingt gedreven met een soulvolle stem nummers in een folk-, roots- en bluesachtige sfeer. Knap is Leonard Cohens “Bird On A Wire” wat hij zich in zijn versie helemaal eigen maakt. Dat is mede te danken aan zangeres Rose Polenzani die prachtig de tweede stem vertolkt en dat ook op de meeste nummers van Strange Way To Grieve doet. Antwoorden op zijn vragen vindt Webb niet echt waardoor de cd voornamelijk in de mineurstemming blijft hangen hetgeen niet hinderlijk is want de songs zijn meeslepend en de teksten zetten je zowaar zelf aan het denken.


mij=Eigen Beheer

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven