Death Cab For Cutie – Codes and Keys

death_cab_for_cutie_-_codes_and_keys.jpgKleine bandjes, ze worden groot. En dan moet je wel eens wat doen aan je repertoire, want je speelt in grotere zalen, dus je nummers zullen een groter bereik moeten hebben. Ik constateerde dit jaar al twee keer dat dat goed uitpakte. Okkervil River zocht bewust het grotere geluid op en My Morning Jacket revancheerde zich met een rockplaat. Ook Death Cab for Cutie krijgt in thuisland VS de grotere zalen vol en dat vereist dus een ietwat andere aanpak bij het opnemen van Codes and Keys, hun verse worp. En wederom pakt het goed uit, heel goed zelfs. Want Codes and Keys is tot nu toe de meest consistente plaat die ze opgenomen hebben. Hoewel opgenomen in acht verschillende studio’s, waar men slechts twee weken verbleef, is Codes and Keyes een plaat zonder mindere nummers en een paar echte uitschieters. Single “You’re a Tourist” en “Monday Morning” zijn buitengewoon poppy. “Doors Unlocked and Open” is weer een mooi opgebouwd nummer en vooral pareltje “Unobstructed View” valt op, met een echo van de jaren tachtig. Producer Chris Walla wilde geen beelden, maar zocht naar impressies en dat pakt bij “Unobstructed Views” het beste uit. De echt scherpe randjes zijn eraf geslepen, maar er blijven genoeg stekeligheden over. En met 45 minuten heeft de plaat ook een ideale lengte. Die lengte waarvan je zegt, weet je wat, ik zet’m nog een keer op. Puike plaat!


mij=Warner

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven