Jack Bakkers & De Grensgevallen – Welkom In De Wildernis

Jack-Bakkers_Welkom-in-de-Wildernis.jpgDe Brabantse liedjesschrijver en muzikant Jack Bakkers heeft drie vrienden die hem een stapje verder weten te helpen op muzikaal vlak. Allereerst is er Patrick Delabie die niet alleen een meer dan verdienstelijk singer/songwriter is, maar er ook een studio op na houdt waar Welkom in de wildernis is opgenomen. Daarnaast is er George Kooymans, inderdaad die van Golden Earring, die bij tijd en wijle het podium opspringt om een mopje mee te spelen. De derde van wie Jack Bakkers een opkontje hoopt te krijgen is Corry Konings van wie hij de klassieker Huilen is voor jou te laat opnam. De Nederlandstalige rock van Jack Bakkers en zijn Grensgevallen is vooral erg basic, rock met een vleug country (‘Onze Taal’), soms jazzy (‘Welkom in de wildernis’), soms met een scheut rockabilly (‘Jesus had de blues’). Gemaakt door mannen op leeftijd en naar ik vrees ook voor mannen en vrouwen op leeftijd. Ooit was er een stroming die dit soort muziek maakte en er ook buiten dranklokalen succes mee had, maar de hoogtijdagen van de pubrock liggen ver achter ons. En de kroeg lijkt me de natuurlijke habitat voor de muziek van Jack Bakkers: het meest te genieten met een stevige pint, geleund tegen de bar.


mij=Olievlek / Hitsound

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven