Little Murders – Dig For Plenty

Little Murders - Dig For PlentyVroom, vroom. Stoere bak, daar op de hoes. Ik gokte dat Little Murders garagerock speelde. Ik zat er dus naast, want het is dan wel voornamelijk rock dat deze Australiërs (Melbourne) spelen en dan meer de Engelse (mod)rock die we kennen va The Kinks en The Jam. Onze kleine moordenaars blijken echter niet nieuw aan het front, maar Dig For Plenty is hun eerste release in tien jaar. Hun vorige leven was van 1979 tot ergens in 2001. De elf tracks zijn allemaal geschreven door Rob Griffiths die ook de gitaar beroert en zingt. Waar ik echter van hun eerder genoemde voorbeelden een glimlach op mijn snoet krijg, gaan de mondhoeken nu nét niet helemaal omhoog. Het is allemaal best aardig, maar ik vind het geluid wat vlak en de nummers zijn productie technisch ook niet helemaal je van het. Wat me vooral stoort is de drum die veel teveel voorin het geluid gezet is, terwijl de drummer in kwestie niet het grootste drumbeest aller tijden is. Integendeel. Dat is jammer want liedjes als “For You”, “One More Change” en “Mrs. Walker”, om er maar eens drie te noemen, hadden meer verdiend.


mij=Off The Hip / Clearspot

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven