Mother Mother – Eureka

Mother Mother - EurekaHet is zomer. Althans, dat zou het moeten zijn. Maar het wil nog niet meevallen, eigenlijk. Ik ben echter chronisch optimist, dus maak ik het gewoon zomer in mijn hoofd. Ik plan tripjes naar leuke festivals, waar ik dan ongetwijfeld weer in de regen sta en ik luister naar zomerse plaatjes. Nee, geen reggae deze keer, maar gezellige niets-aan-de-hand-pop. Van het Canadese Mother Mother. Ooit goedgekeurd door Perez Hilton en je hoort onmiddellijk waarom. Indierock met hooks en roots noemt collega Rene het nog, maar Mother Mother is inmiddels opgeschoven richting de pop. De Mika en Scissor Sisters kant, zeg maar. Vrolijke dissonant zijn de koortjes, die het geheel een Dirty Projectors-feel geven. Het zit allemaal bijzonder vernuftig in elkaar, je wordt er erg blij van, maar het is allemaal bijzonder licht en vluchtig. Als een glaasje prosecco. Maar dat mag in de zomer. En in de herfst, want dan komen ze optreden in Nederland. Eens kijken of ze live de zomer nog een beetje kunnen verlengen. En of Paradiso prosecco schenkt…


mij=Last Gang

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top