Riverside – Memories In My Head

Riverside - Memories In My HeadMet het binnenhengelen van Riverside heeft het piepjonge Nederlandse GlassVille records na Paatos alweer een hele fijne act overgenomen van het volgens mij nog steeds in zwaar weer verkerende Inside Out. Goed om te zien dat er nog mensen zijn die hun nek uit durven te steken. Al is Riverside natuurlijk wel een zekerheidje. Na vier succesvol ontvangen albums brengt de band rond zanger Mariusz Duda ter ere van hun tienjarige bestaan nu een EP uit. Memories In My Head telt dan misschien slechts drie songs, al met al duurt dit jubileumcadeau toch wel ruim dertig minuten. Deze zijn een stuk ingetogener dan bijvoorbeeld Second Life Syndrome, het album dat mijn kennismaking met Riverside was. Ze zitten een beetje tussen Anno Domini High Definition en wat Duda liet horen in zijn soloproject Lunatic Soul. Eigenlijk kom je dan wel een beetje uit in de buurt van een wat steviger Pink Floyd, want Riverside blijft onmiskenbaar toch beetje richting progmetal hangen. Bovendien geven drumbeest Piotr Kozieradzki en vooral toetsenist Michal Lapaj de band net even dat extra zetje. Dat werkt gewoon uitstekend samen met de koele stem van Duda, die ondanks zijn ingetogen karakter altijd op knappe wijze de juiste spanning in zijn zanglijnen weet te leggen. Het houdt je op je hoede. Erg gaaf vind ik het vintage toetsenwerk dat Lapaj laat horen in “Living In The Past” dat je tekstueel als luisteraar ook nog wat stof tot nadenken geeft. Het zal me benieuwen of dit de richting is waarin Duda zijn band verder leiden of dat een volgende cd, die als het goed is in 2012 verschijnt, weer zal verrassen. In positieve zin natuurlijk.


mij=Glassville / Bertus

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven