Talking To Turtles – Monologue

Talking To Turtles - MonologueEen huiskamerconcert is zo ongeveer het meest intieme concert dat je mee kunt maken. De muzikant zit dicht op het publiek en de interactie tussen beiden is groot. Toch ken ik geen album dat in een dergelijke setting is opgenomen. De platen die thuis opgenomen zijn, maakten vooral in de lo-fi-wereld furore, maar de techniek is inmiddels zo ver dat de kwaliteit er niet meer onder hoeft te lijden. Monologue van het uit Dresden afkomstige duo Talking To Turtles schijnt in een Berlijnse huiskamer opgenomen te zijn, maar zo te horen zonder publiek. Ik had daar best stilletjes in een hoekje willen zitten om Florian Sievers en Claudia Göhler (en wat gastmuzikanten) aan het werk te zien. Het is namelijk best indrukwekkend wat ze neer weten te zetten. De stem van Sievers is heerlijk kwetsbaar. Zijn Engelse uitspraak is overigens prima, laat dat je niet afschrikken. Muzikaal is het sober: een gitaar, een keyboard en soms wat bas en drums. Bovendien is er een fijne tweede stem van Göhler. Lo-fi, singer-songwriter, indie, hoe je het ook wilt noemen. Het tweetal ontroert me vanaf opener “Stones Through Thin Glass”, dat hun eigen “Heroes” lijkt te zijn. Monologue is een album waar je ongestoord en met respect naar moet luisteren, alsof ze voor je ogen aan het spelen zijn.


mij=DevilDuck / Suburban

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven