The Excitements – The Excitements

The Excitements - The ExcitementsEr zijn tegenwoordig van die zangeresjes die denken dat ze soul hebben. Je kent ze wel als de Amy Winehousejes en Adele´s van deze wereld. Op zich niks mis mee hoor, integendeel, maar het is toch soul met een behoorlijke popvibe. Er zijn ook andere geluiden. Ik noem maar eens een Sharon Jones. Of in dit geval het Spaanse The Excitements. De uit Mozambique afkomstige Zangeres Koko Jean Davis mag de eieren uit de koekenpan schreeuwen als een volleerde Etta James of Tina Turner. Neem daarbij een sterke band die de vijftiger/zestiger jaren soulsound prima benadert en het is een groot feest. Songschrijven doen ze niet zelf, daarvoor groeven ze maar eens diep in de platenkast om daar bijvoorbeeld met H.B. Barnums ″I Don´t Love you No More″ of Rufus Thomas´ ″I Want To Be Loved″ uit komen. The Excitements maken hun naam helemaal waar. Probleem is wel dat ik het merendeel van de originelen niet ken en ik er wel nieuwsgierig naar word. Wat meer info of het hoe en waarom, was dus op zijn plaats geweest. Dit is typisch zo´n moment dat ik een geweldig radioprogramma als Stompin´van Stoffer & Bentz mis. Ondanks dit leveren The Excitements een plaat af die prima bij de ongetwijfeld mooie zomer die eraan komt past.


mij=Penniman / Clearspot

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven