The Seven Mile Journey – Notes For The Synthesis

The Seven Mile Journey - Notes For The SynthesisMet hun vorige cd The Metamorphosis Project lieten de vier Denen van The Seven Mile Journey horen dat ze heel goed wisten hoe je post-rock volgens het boekje maakt zonder obligaat te gaan klinken. Nu de laatste Explosions In The Sky toch een tikkie tegenviel was ik wel benieuwd of deze vier zich met hun nieuwe cd definitief als kroonprinsen zouden aandienen. Van alle kroonpretendenten sloeg ik The Seven Mile Journey namelijk als een van de hoogste aan. Dat vertrouwen wordt niet geschaad op Notes For The Synthesis. Hun derde cd is een uur lange trip geworden die zijn gelijke in post-rockland op het moment bijna niet kent. Ja, het zijn inderdaad platgetreden paden die in zestig minuten langskomen, maar de manier waarop The Seven Mile Journey je in die tijd toch wijst op fijne details in het landschap is ronduit verbluffend. En waar nodig breken de vier even (nu ja, in tien minuten tot een kwartier dus) alle constructies af en bouwen het steen voor steen, bout voor bout, moer voor moer weer opnieuw op tot iets prachtig bestaands …ehhh… nieuws. De openingscombinatie “Departures” / “The Alter Ego Autopsies” maakt wat al gelijk duidelijk dat hier iets bijzonders verteld gaat worden. De jengelende gitaarpartijen in combinatie met helder en simpel toetsenwerk van het intro lopen soepel door in het openende epos van de plaat dat je als een spookachtig doolhof naar binnenzuigt en langzaam om je heen dichtgroeit. Bij elke draaibeurt kom je weer een nieuwe doorgang tegen die een andere kijk geeft op de zaak en poorten waarachter net zo gemakkelijk je vrijheid kan gloren als de zinderende hitte van de hel op je kan wachten. Een uur lang blijft The Seven Mile Journey je zo heen en weer zwiepen op een hele intense manier.


mij=Fluttery / Import

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven