Bass Drum Of Death – GB City

Bass Drum Of Death - GB CityEr wordt wel eens gefluisterd dat rock ´n´ roll zijn einde nadert en dat in de rockmuziek alles wel zo´n beetje gedaan is. Ik heb echter het gevoel dat het allemaal nog wel los zal lopen. Er staan immers steeds weer nieuwe bandjes op die klinken alsof ze het wiel aan het uitvinden zijn. Bass Drum Of Death (BDD) komt uit Mississippi en is niet bang voor een beetje herrie. Gitarist/zanger/songschrijver John Barrett heeft inmiddels in drummer Colin Sneed een medestrijder gevonden. BDD heeft wel wat van de Wavves, door de garagerock maar ook door de surfsound. Luister maar eens naar “Spare Room”. Verder zijn er nog wel links te leggen met The White Stripes, Jay Reatard en de Ramones. Vuig, energiek en dat in elf tracks die een totaallengte kennen van ruim een half uur. Dat mag best met een knorrende en piepende gitaar en een zanger die ondergedompeld is in de sound om bijna schreeuwend zijn plaats op te eisen. De grote massa zal dit nooit begrijpen, maar het album GB City bewijst dat rock ´n´ roll toekomst heeft.


mij=Fat Possum / Bertus

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven