Birds That Change Colour – On Recording The Sun

birds_that_change_colour-on_recording_the_sun.jpgOf je eerdaags nou op Lowlands, Pukkelpop, Haldern of Into The Great Wide Open komt, een band die je daar niet tegenkomt is het Belgische Birds That Change Colour (BTCC). Sterker nog, de agenda van de Belgen is maar matig gevuld en zelfs een zender als Studio Brussel geeft ze (nog) nauwelijks aandacht. Dat is vreemd, omdat hun debuutalbum een album is waar ik me qua gastmuzikanten helemaal uit zou kunnen leven met Belgische-popnamen-dropping. Niet dat ik dat ga doen, want dat leidt alleen maar af van band in kwestie. En van de inhoud: On Recordings The Sun. BTCC bestaat in haar basis uit drie muzikanten waarvan Koen Kohlbacher als songschrijver, gitarist en zanger de belangrijkste is. Je zou hem kunnen kennen als een van de zangers bij Creature With The Atom Brain. Daarnaast zijn er nog bassist/gitarist Christophe Albertijn (Zita Swoon) en op drums/percussie David Schroyen (o.a. Evil Superstars en – jawel – Creature With The Atom Brain) . Muzikaal is het echter een hele stap naar BTCC. Of beter gezegd een hele stap terug in de tijd, want de tien liedjes doen me erg denken aan Syd Barretts solowerk, de korte liedjes op Pink Floyds Atom Heart Mother, Kevin Ayers en The Beatles (“Blackbird”). Liedjes die bijna achteloos gespeeld worden, maar zo ongelooflijk goed in elkaar zitten. On Recording The Sun is een heerlijke relaxte warme plaat waarbij ik het gevoel heb dat ik heb bij een temperatuur van 25 graden achterover in het gras lig te dommelen. Ik zag dat de line-up op Into The Great Wide Open nog niet compleet is. Please, please, please…


mij=Munich

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven