Ciara Sidine – Shadow Road Rising

Ciara-Sidine_Shadow-Road-Shining.jpgDe economische problemen in Ierland zullen ongetwijfeld hun weerslag hebben op de locale muziekindustrie en de mogelijkheden voor het uitbrengen van nieuwe muziek beperken. Want waarom anders zou iemand met het talent van Ciara Sidine en haar netwerk anders geen platenlabel kunnen vinden? Ze verdient haar geld als redacteur bij een uitgeverij – ook al zo’n branche waar geen Hosanna klinkt – en bij het opnemen van Shadow Road Rising kreeg ze hulp van onder meer Steve Wickham (ooit Waterboys, maar ook ervaring bij R.E.M. en Bob Dylan), Dave Hingerty (Swell Season en The Frames) en twee muzikanten uit de band van Van Morrison (Paul Moore en Justin Carroll). Daar komt bij, en dat is uiteraard het belangrijkste, dat het in eigen beheer uitgebrachte Shadow Road Rising een bijzonder aardige plaat is. Opener Riding Home mag dan een traditional zijn, de andere elf nummers laten zien dat Ciara Sidine een prima songsmid is. Haar stem is een beetje vlak, maar vrijwel accentloos – al kun je dat voor een Ierse ook als nadeel zien. De concurrentie op het gebied van vrouwelijke singer/songwriters is groot, maar er is geen enkele reden waarom Ciara Sidine het niet zou redden. Een goede toer met als het even kan de muzikanten die ook meespelen op dit album en er zal ongetwijfeld een platenmaatschappij toehappen. Het is alleen te hopen dat die haar niet de verkeerde (lees: poppy) kant opduwen. ‘The Arms of Summer’ en ‘Take Me Down’ balanceren gevaarlijk op dat randje.


mij=eigen beheer

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven